Jasper Blom over het Antropoceen

Vrijdag 1 juli 2016 spreekt Jasper Blom met Marjan Minnesma (Urgenda) en Hanneke Muilwijk (milieufilosofe) over het Antropoceen in Pakhuis de Zwijger.

lk ogenblik kan het officieel uitgeroepen worden: het Tijdperk van de Mens. Na ruim 11.000 jaar in het Holoceen geleefd te hebben, markeert het uitroepen van het ‘Antropoceen’ een breuk: het is nu de mens die de geologische staat van de aarde bepaalt en verandert.

In dit programma onderzoeken we waarom dit niet alleen een kwestie voor stoffige aardwetenschappers is. Betekent het Antropoceen een fundamenteel nieuwe kijk op de rol van de mens op de aarde? Wat betekent het voor ons culturele, maatschappelijke en politieke leven? En is het vooral een negatieve ontwikkeling of kunnen we ook zelf actie ondernemen om te zorgen dat het Antropoceen een mooi tijdperk wordt?

Meer informatie: https://dezwijger.nl/programma/het-antropoceen

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.